Opis
Grecki ser z Lesbos Graviera Twardy, idealny do saganaki, Lesvos Dairy 250 g
Lesbos Graviera to tradycyjny grecki twardy ser o złotożółtej skórce i słomkowym kolorze. W jego wnętrzu znajdują się nieliczne dziurki, a charakterystyczny lekko słodkawy smak sprawia, że jest wyjątkowy. Produkowany z przewagą mleka owczego, ser dojrzewa przez co najmniej trzy miesiące, co nadaje mu delikatny orzechowy posmak i niepowtarzalny charakter. Zawiera 40% tłuszczu, co sprawia, że jest idealnym dodatkiem do różnych potraw, zarówno starty, jak i w kawałkach.
Do czego stosować?Graviera to niezwykle wszechstronny ser, który można wykorzystać na wiele sposobów. Doskonale sprawdza się jako ser stołowy, w gorących potrawach takich jak zapiekanki, czy starty na sałatki i makaron. Jest idealnym składnikiem do przygotowania greckiej saganaki .
Kupując ten ser, otrzymujesz produkt najwyższej jakości, który z pewnością wzbogaci smak Twoich dań!