Grecki ser Ladotyri idealny do saganaki, Lesvos Dairy 200 g

31.34 

Poprzednia najniższa cena: 31.34 .

41 w magazynie

Opis

Opis

Grecki ser Ladotyri idealny do saganaki Lesvos Dairy 200 g

Grecki ser Ladotyri to prawdziwa perełka kulinarna, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Jest on wyjątkowy ze względu na swoje tradycyjne metody produkcji i niepowtarzalny smak, którym zaskakuje każde podniebienie.

Ladotyri to tradycyjnie przygotowywany twardy ser, wytwarzany z mleka owczego i koziego, konserwowany w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia.

UNIKALNA SKÓRKA.

Charakterystyczną cechą greckiego sera Ladotyri jest jego unikalna skórka, którą zawdzięcza procesowi starzenia. Ta skórka nadaje serowi wyjątkową teksturę i niepowtarzalny smak, którym się wyróżnia spośród innych serów.

ZABEZPIECZONE I WYJĄTKOWE POCHODZENIE.

Ser ten jest wytwarzany TYLKO na wyspie Lesbos na Morzu Egejskim Północnym i jest produkowany od czasów starożytnych.

Do czego stosować?

Ladotyri doskonale komponuje się z różnymi daniami – jest idealny jako składnik saganaki (smażony ser), ale także świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek, kanapek czy serwowany samodzielnie z kawałkiem świeżego chleba.

WARTOŚCI ODŻYWCZE.

Grecki ser Ladotiri jest bogaty w białko, wapń oraz witaminy A, B oraz E, a także zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone omega 3 tak potrzebne naszemu organizmowi, więc będzie idealnym wyborem dla osób, które szukają zdrowych i smacznych alternatyw dla znanych już serów.

Składniki: mieszanka mleka pasteryzowanego (mleko owcze>70% i mleko kozie<30%) , sól, podpuszczka, kultury bakterii.

Wartość odżywcza w 100g:

  • wartość energetyczna 1608kJ/383kcal
  • tłuszcz 33g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18,7g
  • węglowodany 0,7g w tym cukry 0g
  • białko 20,7g
  • sól 4,5g
Daj się ponieść smakowym przyjemnościom i odkryj niezwykłe doznania, jakie oferuje ten wyjątkowy ser!

Informacje dodatkowe

Informacje dodatkowe

EAN

5205663000960

Marka

inny

Waga

0.25

Rodzaj

kozi i owczy