Grecki ser Ladotyri idealny do saganaki, Lesvos Dairy 200 g
31.34 zł
Poprzednia najniższa cena: 31.34 zł.
41 w magazynie
Opis
Grecki ser Ladotyri idealny do saganaki Lesvos Dairy 200 g
Ladotyri to tradycyjnie przygotowywany twardy ser, wytwarzany z mleka owczego i koziego, konserwowany w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia.
UNIKALNA SKÓRKA.
Charakterystyczną cechą greckiego sera Ladotyri jest jego unikalna skórka, którą zawdzięcza procesowi starzenia. Ta skórka nadaje serowi wyjątkową teksturę i niepowtarzalny smak, którym się wyróżnia spośród innych serów.
ZABEZPIECZONE I WYJĄTKOWE POCHODZENIE.
Ser ten jest wytwarzany TYLKO na wyspie Lesbos na Morzu Egejskim Północnym i jest produkowany od czasów starożytnych.
Ladotyri doskonale komponuje się z różnymi daniami – jest idealny jako składnik saganaki (smażony ser), ale także świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek, kanapek czy serwowany samodzielnie z kawałkiem świeżego chleba.
WARTOŚCI ODŻYWCZE.
Grecki ser Ladotiri jest bogaty w białko, wapń oraz witaminy A, B oraz E, a także zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone omega 3 tak potrzebne naszemu organizmowi, więc będzie idealnym wyborem dla osób, które szukają zdrowych i smacznych alternatyw dla znanych już serów.
Składniki: mieszanka mleka pasteryzowanego (mleko owcze>70% i mleko kozie<30%) , sól, podpuszczka, kultury bakterii.
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna 1608kJ/383kcal
- tłuszcz 33g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18,7g
- węglowodany 0,7g w tym cukry 0g
- białko 20,7g
- sól 4,5g
Informacje dodatkowe
EAN | 5205663000960 |
---|---|
Marka | inny |
Waga | 0.25 |
Rodzaj | kozi i owczy |