Makaron grecki tradycyjny kwaśny Trahanas 500g Evoiki Zimi
19.00 zł
Poprzednia najniższa cena: 19.00 zł.
48 w magazynie
Opis
Makaron kwaśny Trachanas 500g Evoiki Zimi
WYJĄTKOWY SMAK I HISTORIA.
Makaron Trahanas to niezwykły produkt, który jest nie tylko pyszny, ale również odzwierciedla bogatą historię i tradycję greckiej kuchni. Wykonany ze starannie wyselekcjonowanych składników, nasz Trahanas jest wyrabiany i suszony w sposób, który zachowuje jego autentyczny smak i aromat.
ORYGINALNA KONSYSTENCJA.
Ten grecki makaron Trahanas ma charakterystyczną, ziarnistą konsystencję i jest niezwykle wszechstronny w zastosowaniu. Możesz go wykorzystać do przygotowania aromatycznych zup i gulaszy, które rozgrzeją Cię w chłodne dni.
CO CECHUJE NASZ MAKARON?
Trachanas kwaśny od Evoiki Zimi to tradycyjna grecka specjalność, przygotowana według sprawdzonej receptury z regionu Evia. Produkt jest wytwarzany z gruboziarnistej pszenicy durum, zmieszanej z maślanką, jajkami, solą i zakwasem, co nadaje mu charakterystyczny, autentyczny smak.
DO CZEGO GO PODAĆ?
Może być również używany jako składnik sałatek lub farszu do greckich dolmadakii.
Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do dań mięsnych lub jako danie główne, podawany z aromatycznymi sosami i dodatkami.
Grecy, uwielbiają przepyszną zupę trahana, którą przyrządzają z dobrego bulionu i pomidorów lub masła i fety.
Wymaga minimum wysiłku i daje maksimum przyjemności wszystkim miłośnikom zup!
Wartości odżywcze (na 100g):
- Wartość energetyczna: 390 kcal
- Tłuszcz: 2,2g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,8g)
- Węglowodany: 70,9g (w tym cukry: 2,5g)
- Białko: 12,4g
- Sól: 0,6g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Odkryj z Nami smaki Grecji!
Ten produkt to doskonały wybór dla miłośników autentycznych greckich smaków, którzy chcą wzbogacić swoje potrawy o tradycyjne, pełne smaku składniki.
Informacje dodatkowe
Waga | 0.5 kg |
---|---|
EAN | 5201020521758 |
Marka | Helios |
Waga (g) | 500 |
Nazwa handlowa | trahanas |
Rodzaj | makaron drobny |
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym | 0.5 |